چرا از V.R.F  استفاده می کنیم؟

variable refrigerant flow system 500x500با توجه به ازدیاد شرکت های تولید کننده در جهان و رقابتی شدن قیمت و کاهش نرخ سود،  شرکت ها به سمت تولیداتی پیش رفتند که باعث ایجاد درآمد از خدمات پس از فروش باشند.

درآمد خدمات پس از فروش همراه با وابستگی صد در صد مشتری به فروشنده از جمله سیاست هایی است که شرکت های بزرگ در دنیا دنبال می کنند. دستگاه V.R.F یکی از سیستم هایی است که اخیرا برای هر نوع کاربری و در هر منطقه آب و هوایی توسط فروشندگان پیشنهاد می گردد. دستگاه V.R.F به دلیل الکترونیک بسیار پیچیده ، باعث وابستگی شدید مصرف کننده به فروشنده می شود و این وابستگی باعث درآمدی تضمینی از خدمات پس از فروش برای تولید کنندگان این دستگاه می شود. هر روز شاهد تبلیغات در موضوعات مختلف هستیم، به طور مثال شرکتی ادعا می کند یک بسته قرص از محصولات آن شرکت نه تنها باعث لاغری صددرصد تضمینی مشتریان می شود بلکه از چروک شدن و افتادگی پوست نیز جلوگیری می کند. Kg15 لاغری جهت یک ماه، این عدد به شدت با واقعیت های پزشکی متناقض است.

در حال حاضر، وضعیت دستگاه V.R.F نیز در جامعه ما چنین جایگاهی پیدا کرده است. اطلاعاتی که برخی شرکت ها می دهند با واقعیت های علم ترمودینامیک هم خوانی ندارد

سوال اساسی اینکه دستگاه V.R.F  واقعا بد است؟

در جواب باید گفت سیستم تهویه مطبوع، با توجه به پلان معماری، نوع کاربری و منطقه آب و هوایی و... انتخاب می شود.

لذا خوب و بد بودن هر دستگاه با توجه به شرایط یک پروژه تعیین می شود.

سوال مهم و اساسی اینکه مابه التفاوت سالانه هزینه برق V.R.F و هزینه برق چیلر هوا خنک چقدر است؟

برای پاسخ به این سوال به بررسی نوع کمپرسورهای به کار رفته در   V.R.F و چیلر هوا خنک می پردازیم.

 سیستم V.R.F معمولا از یک کمپرسور دور ثابت و یک کمپرسور دور متغییر (دیجیتال اینورتر) تشکیل شده است.

چیلر هوا خنک یا از یک کمپرسور دور ثابت و یک کمپرسور دور متغییر (دیجیتال اینورتر) تشکیل شده است.  که در این صورت به لحاظ مصرف برق کاملا شبیه سیستم V.R.F می باشد.

یا از یک کمپرسور اسکرو با چندین استپ تشکیل شده است که در این صورت نیز به لحاظ مصرف برق کاملا شبیه سیستم V.R.F می باشد.

یا از چندین کمپرسور اسکرال تشکیل شده است که در این صورت نیز فرق چندانی به لحاظ مصرف برق با V.R.F ندارد.

یک چالش اساسی

در شهرهایی مثل تهران، شیراز و مشهد که در زمستان دارای سرمای محسوس هستند چه لزومی دارد که برای تولید گرمایش از برق استفاده بکنیم و هزینه های گزاف مصرف برق را به پروژه تحمیل کنیم ، در این شهرها منطقی است که جهت تولید گرمایش از موتور خانه (پکیج شوفاژی) استفاده کنیم و هزینه بسیار کمتری جهت تولید گرمایش بپردازیم.

شرکت هایی که سعی در تحمیل V.R.F به مشتریانشان در این شهرها دارند تعبیه یک عدد کویل آب گرم جلوی یونیت داخلی را توصیه می کنند که استفاده از ان هزینه تمام شده V.R.F را به شدت افزایش می دهد.

عدم امکان جابه جایی یونیت داخلی V.R.F از بزرگترین معایب این سیستم می باشد چرا که معمولا مصرف کنندگان پس از خرید ساختمان از سازنده اقدام به تغییر فضا ها می نمایند. این جا به جایی در ادارات ، شرکت ها و فروشگاه ها تقریبا اجتناب ناپذیر است. و مصرف کننده با یک مشکل بسیار حاد روبه رو می شود. در صورتی که در سیستم چیلر هوا خنک مصرف کننده به راحتی و بدون کمترین مشکلی قادر به جابه جایی و حتی تعویض نوع فن کویل خود می باشد.

در صورت نشتی در سیستم V.R.F نه تنها پیدا کردن محل نشتی بسیار مشکل است و نیاز به کنده کاری بلکه باید جهت پیدا کردن آن فقط به کارشناسان شرکت فروشنده مراجعه کرد. ولی در چیلر هوا خنک تشخیص محل نشتی به سادگی امکان پذیر است.

 

جستجوی مطالب